Vodice Budapesttől 680, Šibeniktől mindössze 11 kilométerre fekszik. Könnyen megközelíthető, hiszen végig autópályán tudunk vezetni, kizárólag az utolsó néhány kilométert kell helyi úton megtenni.
Vodice nevét a horvát voda, vagyis víz szóból kapta, mellyel a Vodice környékén található bőséges édesvíz készletre és a jól megművelhető termőföldekre szerettek volna utalni. Az itt található leletek szerint ez a terület már a vaskorban is lakott volt. A környéken korai római kori település romjait és a Krisztus előtti 4. századból származó temetkezési helyet is felfedeztek, ezek azt igazolják, hogy fontos kereskedelmi útvonal haladt keresztül ezen a területen. Később a középkorban a török elleni védekezésképpen a házakat szorosan egymás mellé építették, várfalat húztak Vodice köré és őrtornyokat építettek. A szűk sikátorok labirintusa a mai napig megmaradt, igazi múltidéző csemegeként.

View Larger Map

Vodicében élénk a nappali és az éjszakai élet, így elsősorban azoknak ajánljuk, akik bulizni, szórakozni szeretnének. A szomszédos Tribunj falucskát összekötő 4 kilométeres partszakaszon végig meghitt öblöcskék és strandok találhatóak, mely partszakasz minőségének köszönhetően elnyerte a Kék zászló díjat. Ezen a szakaszon többnyire apró, fehér kavicsos, itt-ott homokkal feltöltött, igazán minden igényt kielégítő strandokra bukkanhatunk. Sőt, Vodice központi strandján búvár- és szörftanfolyamon is részt vehetünk.

Szívesen segítünk!