A Kvarner-öböl egyik legnépszerűbb üdülőhelye Novi Vinodolski, mely Crikvenicától mindössze 9 kilométerre délre található.

Népszerűségét főként annak köszönheti, hogy felfedezve a légköri viszonyainak jótékony hatását Novi Vinodolskit 1906-ban hivatalosan is elismert klimatikus gyógyüdülőhellyé nyilvánították. A fürdőzésnek itt nagy hagyományai vannak, a város meglepő fürdőzési szokásait az is mutatja, hogy 1889-ben a város vezetősége olyan határozatot hozott, hogy zászlófelvonással jelezték, mikor melyik nem tagjai merészkedhetnek a vízbe, a piros zászló felvonása azt jelezte, hogy a férfiak, míg a fehér zászló felvonása azt jelezte, hogy a nők fürdőzési ideje jött el. A XX. század elején a város szépen kialakított strandjai királyi elismerésben is részesültek.

Mára a kikötővel egybekötött központi strandon kívül aprókavicsos partok és homokossá alakított strandok várják a fürdőzőket, melyek enyhe mélyülésükkel kisgyermekes családok számára is ideálisak. Akinek a fürdőzéshez a tenger sem lenne elég, az talál még nyitott és fedett úszómedencéket is, sőt, számos szórakozási és sportolási lehetőséget is találhatunk itt.

Persze Novi Vinodolski a kiváló strandjai mellett számos kulturális látnivalóval is rendelkezik. Találhatunk itt a XV. századból származó idők során barokkosított templomot (Szent Fülöp és Jakab templom), a gótikus Szentháromság-templomot, Cristophorus püspök 1499-ből származó síremlékét, a XIII. századi Frangepán-kastélyt, melynek sarkán egy 18 méter magas, jó állapotban lévő négyszögletes bástya tornyosul, de szép látvány többek közt a város 700 éves fennállására emelt szökőkút is.

Ha már a fürdőzéssel és a kulturális látnivalókkal is beteltünk, akkor egyszerűen tegyünk csak kellemes sétákat a város terméskővel fedett utcácskáin, a tengerparti sétányon, csodáljuk meg a századfordulós villákat, a szépen gondozott zöld területeket, és biztosak lehetünk benne, hogy igazi kikapcsolódásban lesz részünk.

Szívesen segítünk!