Crikvenica a Kvarner-öböl egyik legszebb települése, csodálatos tengerparttal. Ez Horvátország második legrégebbi nyaralóhelye, az első szállodát 1891-ben nyitották meg. A monarchia idején Opatija a magyarok, míg Crikvenica az osztrákok kedvelt üdülőhelye volt. Klímája kifejezetten kellemes, a nyári hőmérséklet viszonylag enyhe, az átlaghőmérséklet 23-24 °C körül van.

Strandja között található homokos és aprókavicsos is, több kék zászlós strand is található itt. Az egész várost akár nevezhetnénk tengerpartnak is, mivel 15 km hosszú és 2 km széles. A város strandjai között van olyan is, amelyben olyan gyógyiszap található, melyet a környék gyógyszanatóriumaiban használnak fel terápiás célokra. A település mára a gyógyüdülés egyik horvátországi zászlóshajójává vált. A levegő itt kristálytiszta, tengerpartja lassan mélyülő, homokos medrű, így gyermekes családok számára is ideális. A hangulatos esti sétákra kiválóan alkalmas pálmafás parti sétánya mentén szép parkok, kávéházak, és üzletek találhatóak, az egész településnek századelős hangulata van. Az aktív kikapcsolódást számos sportpálya, sőt fedett uszoda is segíti.

Kulturális látnivalóként megemlíthetjük a Dubranica folyó torkolatánál épített és faszobros homlokzattal érdekessé tett Szűz Mária Mennybemenetele templomot, mely templomot 1412-ben Frangepán Miklós a pálosoknak adományozta, akik 1659-ben felújították és bővítették. A pálos kolostor köré épült ki a későbbi város. Főbb nevezetessége még a hófehérre meszelt saroktornyos Frangepán-kastély, ma szállodaként üzemel.

Szívesen segítünk!