Orebić a Pelješac-félsziget legjelentősebb települése és Horvátország egyik leghangulatosabb üdülőhelye, mely Budapesttől mindössze 850 kilométerre fekszik. Éppen szemben helyezkedik el Korčula sziget névadó városával, és a két város között sűrű kompjáratot tartanak fenn.

Orebić éghajlata kellemes mediterrán. Nyáron csapadék ritkán esik, száraz és meleg nyarakra számíthatunk itt. Viszont a kánikula soha nem elviselhetetlen Orebićen a tenger hűsítő hatásának köszönhetően, így a napi legmagasabb hőmérséklet ritkán haladja meg a 30-32 °C-ot. A tengervíz hőmérséklete a lassú júniusi és júliusi felmelegedés után augusztusra éri el csúcspontját (26 °C), de szeptemberben is igen kellemes még (24 °C).

Már a rómaiak is nagyra becsülték a települést kitűnő adottsági miatt, kedvelték a szemet gyönyörködtető Sveti Ilija hegyet, mely túrára csábít, valamint a majdnem 2 kilométer hosszú homokos és aprókavicsos strandot és a kellemes öblöket.

A város egykor a tengerészek és kapitányok kedvence volt, sokan közülük itt alapítottak családot, a település nevét is egy helyi tengerészcsaládról, a sok kapitányt nevelő Orebićekről kapta. Bár a hajózás még ma is fontos szerepet kap a település életében, viszont jó ideje már idegenforgalomé a főszerep.

A kisvárost a strandok mellett a vízisport-lehetőségek, az éttermek, a tengerparti pubok és a hangulatos utcácskák teszik vonzóvá. A tengerpart tagolt, számtalan fürdési lehetőséget kínál a település teljes hosszában. Aki inkább magányos fürdőzésre vágyik, annak ajánljuk a környéken lévő számos lakatlan sziget felfedezését, ahova bérelhető tengeri kajakokkal lehet eljutni.

Ha pedig kulturális programokra vágynánk, a pálmákkal, mediterrán növényekkel övezett házak mellett több nevezetességet is megtekinthetünk, igazi érdekesség a Kapitányház, a Városháza, a Tengerészeti Múzeum vagy a figyelemreméltó egyházi építmények.

Szívesen segítünk!