Sajtóanyagok

Kelendők a horvát ingatlanok

Idén nyáron a tavalyinál húsz-harminc százalékkal több magyar venne horvátországi ingatlant. A kereslet tehát megugrott, a nyaralóra fordítandó összeg viszont csak nagyon ritkán haladja meg a nyolcvan-százezer eurót. Ez utóbbiak a tengerparti ingatlanok közt a legolcsóbb árkategóriába tartoznak.

Újra kelendőek a horvát ingatlanok

Ingatlanközvetítők szerint újra élénkül a kereslet a horvát apartmanok iránt s a vevők között egyre több a magyar. Saját használatra és befektetési céllal is vásárolnának.

A horvátországi apartmanok iránt érdeklődők többsége az ingatlant maga szeretné használni, de nő a befektetni szándékozók köre is − állítják a lapunk által megkérdezett ingatlanközvetítők.

Tengerparti ingatlanok

A legkedveltebb nyaralóhelyek honfitársaink körében továbbra is a horvát és a spanyol tengerpartok, ahol korábban számos család vett valamilyen ingatlant. Az elmúlt néhány évben az ismert okok miatt csökkent a vásárlási kedv, pedig kínálat van bőven, és az árak is „barátságosak”. (Kopf)

Biztos befektetés a tengerparti vendéglátás

Nem ismeretlen terep a magyar kereskedelmi és vendéglátó vállalkozások körében a horvát tengerpart: az elmúlt években több hazai cég és magánszemély költözött valamelyik, a turisták által kedvelt szigetre, hogy megvásárolva egy kisebb panziót vagy apartmanházat, idegenforgalmi tevékenységbe fogjon - mondta Lengyel Stefánia, az Adria Home Iroda ügyvezetője. E szegmensben az üzletasszony szerint jelenleg 10-12 év alatt térül meg a beinvesztált tőke, ebben szerepet játszik, hogy az érintett ingatlan hol fekszik.

We are happy to help you!