Ingatlanközvetítők szerint újra élénkül a kereslet a horvát apartmanok iránt s a vevők között egyre több a magyar. Saját használatra és befektetési céllal is vásárolnának.

A horvátországi apartmanok iránt érdeklődők többsége az ingatlant maga szeretné használni, de nő a befektetni szándékozók köre is − állítják a lapunk által megkérdezett ingatlanközvetítők.

A növekvő keresletet erősíti meg Lengyel Stefánia, az Adria Home ügyvezetője. Számos, Horvátországot kedvelő család − amelyek több éve járnak nyaralni a területre − érdeklődik kisebb apartman iránt, amit a saját használat mellett egy-két hónapra bérbe is tudna adni. S bár magánszemélyek nem adhatják ki, de kapcsolatba léphetnek például utazási irodával − ebben segítenek az ingatlanközvetítők −, és az irodák díja után megmaradó összeg még így is jó bevétel. A főszezonban a bérleti díjak − ingatlantól, helytől függően − napi 70−120 euró, míg a szezonon kívüli időben átlag 40−50 euró körül alakulnak.

Az iroda kínálata egyébként az Isztrián, Dalmáciában és a magyarok által kedvelt Kvarner régióban szintén sokszínű. Ez utóbbi helyen jelenleg is számos apartmanfejlesztés folyik, de a néhány éve átadottakból is széles a választék. Az üzletasszony kiemeli a Karlobagban épülő, hatlakásos, nívós, panorámás apartmanházat, amelyben mérettől, fekvéstől függően 57−129 ezer euró között mozog a lakások ára. Krk szigetén Krk városában apartmanlakópark épül 2012-es átadással, 350 méterre a tengertől, kilátással a közeli szigetvilágra (Cres, Plavnik, Rab szigetek): itt 87 ezer euróért kínálják a lakásokat. Klenovicában szintén tengerközeli apartmanházak épülnek, s a 35 négyzetméteres ingatlanokhoz 70 ezer euróért lehet hozzájutni.

Mint mondja, az új projektekbe a kedvezmények miatt érdemes már az induláskor beszállni, ilyenkor a vételárat több részletben lehet kiegyenlíteni, s ez különösen a befektetési céllal apartmant keresőknek ajánlott.

A teljes cikk itt olvasható:
http://index.hu/gazdasag/magyar/2011/06/17/ujra_kelendoek_a_horvat_ingat...