Leírás

Eladóvá vált egy 200 m2-es, kétszintes családi ház Pag városában. Mindegyik szinten van egy-egy tágas, háromszobás apartman, benne: tágas nappali konyhával, fürdőszoba, 3 hálószoba, tágas terasz kilátással a tengerre. A házban van telefon, SAT-TV, vezetékes víz, csatorna, az udvaron parkoló, továbbá egy 15 m2-es borpince nyári konyhával és mosdóval, szépen rendezett 350 m2-es kert, rendezett tulajdoni viszonyok...
Ára: 180.000 €

Pag város

Pag sziget mitikus olívafáival, gazdag sóbányáival és világhírű csipkéivel vált híressé, de nem szabad megfeledkezni a híres sajtjairól sem, melyek világszerte valódi ínyencségnek számítanak. A pagi csipkét Pag város fehér aranyának nevezik, hiszen ez a legszebb emléktárgy, amit innen haza lehet vinni. A csipke őshazája az ókori Mykene volt, ahonnan kereskedelmi útvonalakon keresztül hozták Pag szigetére, és itt meghonosodott. A pagi csipke lenyűgözően szép kézimunka, a többitől abban különbözik, hogy vékony cérnából készítik, és sokkal erősebb. Már Mária Terézia is tartott a bécsi udvarban egy pagi csipkevarró hölgyet, aki az udvar részére készített csipkéket.

Pag város a sziget központi helyén található, lakosainak száma 2500 körüli. Szűk utcácskái szabályos négyzetrácsot alkotnak, mely annak köszönhető, hogy Juraj Dalmatinac híres építész és szobrász tervei alapján épült fel. A várost 1443-ban alapították, és 1474-ben már be is költözhettek a lakosok az erős várfallal és kilenc toronnyal védett városba. A település jellegét a templomok és paloták határozzák meg, a paloták többségét is Dalmatinac mester tervezte, így az egész városban, bárhol is járunk, szebbnél szebb látnivalókra lelhetünk.

Az ingatlan adatai
Elhelyezkedés Észak-Dalmácia
AdriaHome Code AH17269
Típus Családi házak
Helység Pag

2018-02-17 14:38

Ár: 
180 000 €