Leírás

Ez a bájos, kétszintes családi ház mediterrán stílusban épült 1985-ben egy négytagú család részére. A telek felülete 565 m2, a ház és a garázs együtt 140 m2. A tengertől mindössze 2 percre, a központtól, pedig 5 percre található.

Régi ára: 260.000 €
Új ára: 220.000 €

A ház egy domboldalban fekszik, ezért csodálatos kilátása van a tengerre és Krk szigetre. Kocsival közvetlen a bevezető útról közelíthető meg, egyenesen a 25 m2-es garázsig. Gyalogosan lépcsővel jutunk fel a házhoz, ahol egy tágas, 51 m2-es panorámás teraszról lehet bejutni a házba. Innen beléphetünk a nappaliba, amely a ház földszintjén helyezkedik el. Külső lépcsőn bejuthatunk a félemeletre

A ház bejáratával szemben fekszik egy 18 m2-es melléképület. Ez kőből épült, egyenes a teteje, és eredetileg borivónak készült, ám jelenleg a tároló szerepét tölti be. A házat egy fa-pergola köti össze a terasszal, melyet benőtte a futó-növényzet, és így egy különleges mediterrán bájt kölcsönöz az egész épületnek.

A nappaliból egy kb. 8 m2-es üvegtolóajtón keresztül juthatunk ki a teraszra. A szoba belmagassága 5 m, felülete pedig 30 m2. A tenger felüli oldalon tágas franciaablakok teszik lehetővé a képeslapra emlékeztető panorámát a tengerre. A ház súlypontja a nappaliban kiépített, kétfunkciós kandalló, mely teraszi oldalát kerti grillnek használják. A kémény szembetűnő, vörös téglából épült, és ezzel meghatározza a terasz és a ház központi szerepét. A nappali mellett található a konyha is, amelyből szintén van egy kijárat a teraszra.

A földszintről lépcsővel juthatunk fel a félemeletre, ahol egy 5,6 m2-es fürdőszoba és három 10-11 m2-es hálószoba található. Az egyik szobából van kijárat a 4 m2-es erkélyre. A hálószobák eléggé tágasak, valamennyiben elhelyezhető egy-egy franciaágy, így akár 6 személy is kényelmesen elfér bennük. A félemelet az előszobán keresztül is elérhető, ahonnan feljuthatunk a tetőtérbe, ami jelen pillanatban nincs berendezve, ám egy kis ráfektetéssel még egy 30 m2-es helyiség alakítható ki.

Az udvart kőkerítés veszi körül. A szomszédos házak több mint 6 méter távolságra vannak, a ház mögött, pedig, nem engedélyezett az építkezés, így csak két szomszéd van. A telek nagysága 542 m2, a kővel bekerített udvart őshonos növényzet borítja. A jellegzetes terméskő az épület és az udvar többi részén is megtalálható

A ház első tulajdonosa egy építő mérnők volt, aki gondosan ügyelt a ház kivitelezésére. Az alap betonból, a falak téglából készültek, a fagerendás tetőszerkezetet, pedig tetőcserép borítja. A nyílászárók és a zsaluk fából vannak, a nappali, konyha, előszoba és a fürdőszoba padlóját kerámia burkolatok fedik, a hálószobákban, pedig a padlókat padlószőnyeg borítja.

A házban van vezetékes víz, a szennyvíz elvezetése, pedig emésztőgödörrel lett megoldva. Vezetékes gáz nincs a faluban, ezért télen a fűtés árammal vagy szilárd fűtőanyaggal oldható meg. Az épületen kívül még három ponton van vízcsap.

Az ingatlan adatai
Elhelyezkedés Kvarner régió
AdriaHome kód AH8012
Típus Családi házak
Helység Klenovica

Klenovica

Klenovica a Crikvenicai riviéra egyik hangulatos kis nyaraló-települése a Vinodoli csatorna partján, főként a csendre és nyugalomra vágyóknak ajánljuk, akik szeretnék a nyüzsgést és a zsúfoltságot elkerülni. A faluban éttermek, kávézók, közértek, posta és benzinkút is található. Klenovica strandjai homokosak és kavicsosak, a parton pedig jó pár kisétterem sorakozik, ahol kiváló halkülönlegességeket szolgálnak fel, több étterem saját hal csarnokkal is rendelkezik.

Klenovica fő jellegzetessége a tengerben helyenként felbukkanó édesvízi források, amelyek kedvezően hatnak az ottani növényzetre, ezért a tengerben sok halfajta található. Éppen ezért gyakran lehet itt delfinekkel is találkozni a gyerekek nagy örömére. Itt még a hattyúk is törzsvendégnek számítanak, ez az egyetlen hely a világon, ahol a hattyúk a tengerben úszkálnak.

Ajánlatkérés

Az Ön neve, vagy egy olyan jelige, ami alapján majd be fogjuk tudni azonosítani Önt.
Kérjük, ellenőrizze, hogy helyesen adja meg e-mail címét!
Kérjük, adja meg mobil számát, vagy egy olyan vezetékes számot, amin általában elérhető!

2019-02-06 15:42

Ár: 
220 000 €