Tízenévvel ezelőtt még inkább az volt a jellemző, hogy nyaralónak vásároltak magyarok horvát ingatlanokat, mára azonban egyre többen ki is költöznek: ott a tenger, jó az idő, kedvesek a szomszédok, könnyen megközelíthető. És egészen más a hangulat.

Sokkal többen vásárolnak külföldön, mint azt bárki gondolja, a horvátországi tengerparti ingatlanokra pedig különösen nagy a kereslet.

Főváros: Zágráb
Hivatalos ország jelzés: HR
Hivatalos nyelv: horvát
Pénznem: €

2013. január 1-jétől változott a horvát büntető törvénykönyv. A főbb rendelkezések:

Jelentősen szigorodtak a büntetési tételek a közlekedési szabálysértések és bűncselekmények esetében! A felelőtlen száguldozásért, a forgalommal szemben haladásért, illetve az ittas vezetésért akár 3 év börtönbüntetés is járhat!

A kábítószer birtoklása kikerül a bűncselekmények közül és szabálysértésnek minősül;

A gyermekek sérelmére elkövetett bűncselekmények be nem jelentése büntetendő;

Az ingatlan tulajdonjogának átruházására irányuló szerződés megkötése, a tulajdonjog megszerzése kapcsán számos olyan fogalommal találja szemben magát az érintett, amely pontos magyarázatra szorul.

Ingatlan
A tulajdonjog tárgyai rendeltetésük szerint ingó és ingatlan dolgokra oszthatók. Ingatlannak tekinti a jogirodalom azokat a dolgokat, amelyek az egyik helyről a másikra az állag sérelme nélkül nem helyezhetők át. Az ingatlanok kapcsán a Ptk. a földről, telekről és az épületről beszél.

Ingó dolgok
A tulajdonjog tárgyai rendeltetésük szerint ingó és ingatlan dolgokra oszthatók. Ingó dolognak tekinti a jogirodalom azokat a dolgokat, amelyek az állag sérelme nélkül az egyik helyről a másikra áthelyezhetők. Ingatlannak tekinti a hatályos jogi szabályozás a földet, telket, épületet, minden más egyéb dolog, ingónak minősül.

Első alkalommal vásárolna tengerpartni ingatlant és szereti a gyors megoldásokat?