Rogoznica


Rogoznica04.jpg
Rogoznica03.jpg
Rogoznica02.jpg
Rogoznica01.jpg

Rogoznica egykoron sziget volt, csak később, a szárazföld és a sziget közötti tengerszakasz feltöltésével vált a szárazföld részévé. Rogoznica a Šibenik és Trogir közötti térség legszebb területén, festői környezetben található. A település igazából két részből áll, egy íves félszigetből, valamint egy azzal párhuzamos szigetből, amire egy körülbelül kétszáz méter hosszú, vékony híd vezet át.

Rogoznica strandjai leginkább kavicsosak, partvidéke erősen tagolt, fenyvesekkel övezett. Legnagyobb strandja sekély, kisgyermekes családoknak is nyugodtan ajánlható. Akik jobban szeretnek embertársaiktól elvonultan fürdőzni, itt azt is megtehetik, rengeteg eldugott öblöcskére bukkanhatnak. Ha a strandolást meguntuk, a part mentén rengeteg éttermet, kávézót, cukrászdát és bazárt találhatunk. Ha pedig sportolnánk inkább, a tagolt partok kiváló terepet nyújtanak a vízi sportokhoz, sőt, itt még egy vívóiskola is működik, ha szeretnénk, még a vívópáston is kipróbálhatjuk magunkat, de a hely a túrahajósok között is igen népszerű. Fontos megemlíteni, hogy ezen a településen posta és orvosi rendelő is található, tehát aki itt tervezi a nyaraló vásárlását, ezekért sem kell nagyobb városba utaznia.


Nagyobb térképre váltás

Rogoznica természeti látnivalókkal is bővelkedik, elsősorban a közelben található Zmajevo jezero-t, vagyis Sárkány-tavat említhetnénk, melynek a különös csodáját az apály és a dagály váltakozása adja. De több történelmi látványosságot is találhatunk a településen, van itt 1615-ből származó plébániatemplom, van egy öreg szélmalom, vagy például megcsodálhatjuk a környező mezők középkori romos templomait is.

Ha pedig további változatosságra vágynánk, akkor érdemes felkeresnünk a tengerben felfedezhető két apró szigetet, a Nagy- és a Kis-Smokvica-szigetet is, igazán rendkívüli élményben lesz részünk.

Keresés

Adria Home Hírlevél

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Tartalom átvétel

facebook

Időjárás

Rijeka / Omisalj

Erősen felhős
  • Erősen felhős
  • Hőmérséklet: 11 °C
  • Szél: kelet-délkelet, 7.4 km/h
Készült:
k, 2017/11/21 - 20:00

Ingatlanhitel?

Erste hitelajánlat (PDF)