Az Adria Home Bt. közvetítés feltételei

1. § A közvetítői feladatok leírása

(1) A közvetítő egy rendezett és lelkiismeretes üzletember pontosságával köteles intézkedéseket tenni annak érdekében, hogy megtalálja és kapcsolatba hozzon a megbízóval egy olyan személyt, aki tárgyalásokat folytatna adásvételi vagy egyéb szerződés megkötéséről, amelynek célja ingatlan jogainak átruházása vagy megszerzése.

(2) Az eladó megtalálásának vagy a szerződéskötés lehetőségének kötelezettsége mellett a közvetítő a megbízó közreműködésével és értesítésével vállalja, hogy közvetít a tárgyalásokban, megpróbál megállapodni és szerződést kötni a kölcsönös megelégedésre, tájékoztatja a megbízót (eladó / vevő) a feltételekről, jogi támogatást nyújt az egyes jogi aktusok előkészítése során, és a tulajdonjog bejegyzése céljából benyújtja a szükséges dokumentációt a Városi Bíróság illetékes földhivatali osztályához.

2. § Közvetítői díj/Jutalék

(1) A megbízó (eladó/vevő) alapvető kötelezettsége, hogy jutalékot fizessen a közvetítőnek/megbízottnak, amelyet a közvetítő/megbízott általános tevékenységének 1. cikkében leírt közvetítői egyes tevékenységeiért jár.

(2) A közvetítői jutalék megfizetésének kötelezettségét az egyes megbízókkal (eladóval/vevőkkel) egyenként megkötött Megbízási szerződés szabályozza, amely tarzalmazza a közvetítői díj összegét is.

(3) A közvetítői szolgáltatás díját a vételár teljes összegének 3 százalékában számolják fel.

(4) A közvetítő/megbízott az árképzés módjáról szóló határozat szerint szabályozza a közvetítői jutalékot, amely a Horvát Kereskedelmi Kamara által közzétett árlistán alapul.

3. § A jutalék nem tartalmazza az egyéb költségeket

(1) A közvetítői díj/jutalék nem tartalmazza a 3% ingatlanszerzési illetéket, a földhivatali bejegyzéshez szükséges 250 kuna illetéket, vagy az adásvételi szerződés hitelesítésének közjegyzői díját, ez kizárólag a vevő kötelezettsége.

4. § A közvetítői megbízás megszüntetése

(1) A megbízó (eladó/vevő) megszüntetheti a megbízási szerződést, amennyiben az nem ellentétes a jóhiszeműség elvével. A megbízás megszűntetése ebben a tekintetben nem történhet azzal a szándékkal, hogy megfossza a közvetítőt/megbízót a közvetítési díjától, vagy tudatosan sértse a kártérítéshez való jogát.

(2) A megbízási szerződés megszüntetését a szerződésben rögzített rendelet határozza meg.

Első alkalommal vásárolna tengerpartni ingatlant és szereti a gyors megoldásokat?